Yakuplu mah. Osmangazi cad, Ardıç Sk. No:4/1 Beylikdüzü

Kliniğimizde Görüntüleme

Röntgen

Röntgen görüntüleme tekniği bir çok hastalığın teşhisinde önemli rol oynamaktadır. Örnek olarak; Kemiklerde kırık, çatlak, çökme, tümör, kist, üreme ve çeşitli anomaliler. Eklemlerde çıkık, arthritit, flap, üremeler ve doğmasal anomaliler. Karın boşluğunda tümör, bağırsaklarda yabancı cisim ve gaz düğümlenmeleri. İdrar yollarında taş, kum ve tıkanıklıklar. Gebelikte yavru sayısı tespiti, solunum yolu hastalıklarının teşhisi, tümör, kanser ve iltihaplanma. Omur ilik hastalıkları fıtık ve kayma Diş hastalıkları diş çürükleri, diş kanalı ve kökü hastalıkları. Kalp rahatsızlıkları kalp büyümesi. Göğüs boşluğu hastalıkları diyafragma fıtığı.

Ultrason

Bizim için vazgeçilmez ve olmazsa olmaz diyebileceğimiz ultrasonografi, özellikle bir organın veya yapının içinin muayenesinde ve buna bağlı olarak anormallikler, yapısal bozukluklar, tümör ve kist gibi hastalıklı durumların teşhisinde önemli rol oynamaktadır. Veteriner hekimlikte en sık kullanılan karınboşluğu ultrasonografisi bize idrar kesesi, dalak, böbrekler, karaciğer, safra kesesi, mide, bağırsaklar, pankreas, adrenal bez, rahim ve prostat gibi önemli organların muayenesine olanak tanır.

Tedavi Aşamaları

  • Muayene
  • Teşhis
  • Tedavi
Randevu

Önemli!

Veteriner hekimimiz hiçbir zaman hasta hayvanı görmeden hayvan sahibinin bilgileri doğrultusunda hastalıkla ilgili bir kanaata varmaz ve tedavi uygulamaz.

İletişime Geç

Bilgi almak için

Sıkça Sorulan Sorular Merak Ettikleriniz

Küçük dostlarımız hakkında merak ettiğiniz sorular olabilir. Aşağıda sorularınıza cevap bulabilir veya soru sormak için bizleri arayabilirsiniz.

Kedi veya köpeğinizin muayenesinde bir anormallik olmaması durumunda ortalama 2 aylıkken aşı takvimine başlanması uygundur.
Bu soru kedinizin yaşına , fiziksel kondüsyonuna, ırkına göre değişebilir. Kediniz için aslında öğünsel besleme çokta kolay değildir. Yine kedinizin alması gereken besin ve öğün sayısı için kedinizin belirli kriterlerde değerlendirilmesi gerekmektedir.
Böyle durumlarda değerlendirilmesi gereken ilk konu beslenme şekli, aldığı besin ve kalitesidir. Kalitesiz beslenme malesef deri ve tüy sağlığını ciddi etkiler. Diğer konu kediniiz ve köpeğinizi ne sıklıkta taradığınızdır. Bazı türlerin daha sık, bazılarının daha seyrek olmakla birlikte düzenli taranması gerekmektedir. Mevsim geçişleri, hormonal değişimler, herhangi bir hastalık, stres durumunun artması, mama değişikleri, gebelik, doğum ve emzirme gibi dönemler malesef tüy dökümünün arttığı dönemlerdir.